Moja košarica

Moja košarica

0,00 €
Skupaj:
Zgodba 

Zgodba o Flaški in jagodah

Pripoveduje: Maks Vrečko

 

Jagode sem začel pridelovati leta 1993. Področje sem dokaj slabo poznal, zato sem bil odprt za nove ideje in načine pridelave.

 

Prvi pridelek jagod Jagode

 

Ko sem leta 2003 slišal za postopek programiranja, s katerim naj bi lahko spreminjali strukturo vode, sem se takoj odločil za preizkus. Prej sem se namreč veliko ukvarjal z zemljo (analiza in uravnotežene izboljšave), niti na misel pa mi ni prišla voda, čeprav je sadeži vsebujejo kar 89 %.  

 

"Pa dajmo poskusiti", sem si dejal in del polja zalival z vodo s spremenjeno strukturo, del pa z običajno. Rezultate sem skrbno beležil od prvega dne naprej. Mesec in pol ni bilo vidnih razlik in mislil sem, da zadeva sploh ne deluje. Med obiranjem pa smo hitro opazili, da je voda odigrala pomembno vlogo: jagode, zalivane z restrukturirano vodo, so bile bistveno trše. Obstojnost sadežev se je podaljšala za 1 dan, kar je za jagode ogromno. Pridelek je bil za več kot 18 % večji kot na delu, zalivanem z običajno vodo. Po končani sezoni pa so bile sadike bistveno bolj vitalne, prav tako je bilo v nasadu manj bolezni .

 

Jagode zalite z običajno vodo Jagode zalite z restrukturirano vodo

 

Rezultati so bili tako izjemni, da se še danes spominjam, kako sem ob misli na potenciale tega relativno nepoznanega postopka izgubil sapo. Saj voda je vendar povsod! V naslednjih šestih letih sem v različnih okoliščinah opazoval vpliv vode z izboljšano strukturo na jagode. Praktični rezultati so me vedno znova presenečali in me prepričali, da ne gre za nekaj v kar zgolj verjameš, temveč za postopek, ki deluje. Iz skeptika sem se prelevil v zagovornika te tehnologije.

 

Zanimivo je, da je princip restrukturiranja vode razmeroma neuveljavljen, čeprav je znan že najmanj 80 let. Iskal sem način, da bi ta postopek lahko aplicirali na izdelek za vsakdanje življenje, in po letu in pol iskanja končno prišel do primernega izdelka: Flaške. Jagode so se poslovile in 100% sem se posvetil Flaški.

 

Novembra 2009 je bila izdelana testna serija in po izjemno pozitivnem odzivu smo začeli z redno proizvodnjo. Flaška je na slovenski trg prišla 10. marca 2010 in tudi kupci so jo sprejeli z navdušenjem. Flaška ni zgolj steklenica, temveč izdelek za boljšo kakovost življenja.

 

Leta 2015 je prišel čas za novo prelomnico. Eno večjih. Če smo bili do sedaj usmerjeni izključno na Flaško, smo spoznali, da je prišel čas, da širše zajamemo našo vizijo – postati vodilni svetovni proizvajalec programiranih izdelkov za aktiven, zdrav in okolju prijazen življenjski slog. Tako smo avgusta 2015 predstavili svetovno novost – Doggy Flaško. Doggy Flaška je programirana posoda za pse, iz katere bodo pili strukturirano vodo. Posoda je programirana s pomočjo postopka TPS2, ki je prilagojen pasjim potrebam.

 

 

Zalivanje jagod Zadnji nasad jagod

 

Prva Flaška iz testne serije