Moja košarica

Moja košarica

0,00 €
Skupaj:
Strukturiranje vode 

Teoretična podlaga

Postopek prenosa in delovanja molekulskih informacij je bil neodvisno potrjen na različnih institucijah, tudi slovenskem Inštitutu Bion, ki raziskuje na področju bioelektromagnetike in kjer so potrdili učinke informacij tudi na bakterije in rastline, pri katerih ne moremo govoriti o učinku placeba[1].

 

Kvantna elektrodinamika pojasnjuje kako ob interakciji fotonov elektromagnetnega polja z molekulami vode pride do ujetosti polja v skupino molekul, saj pri kolektivnih elektronskih vzburjenjih in sprostitvah molekul fotoni ne morejo več ponikniti v ozadje, iz katerega so prišli. Na ta način nastane koherentna domena. V skladu z elektrodinamiko pritegne notranja resonanca koherentne domene tudi druge molekule, ko pridejo v njeno bližino. Prek tega pride do posebne zmesi materije in polja, ki ji lahko rečemo energizirana materija[2].

 

Raziskave majhnih kotov z žarki X so v običajni pitni vodi pokazale prisotnost dveh tekočin z različno gostoto; prva je imela večjo gostoto in so jo sestavljale mikrostrukture (koherentne domene), druga pa je imela nižjo gostoto in so jo sestavljale proste molekule[3].

 

Raziskave obsevanja vode z infrardečo svetlobo so pokazale, da se po obsevanju voda restrukturira tudi več kot en dan[4].

 

Določene raziskave so ugotovile tudi prisotnost večjih domen v vodi[5].

 

Te in številne druge študije ter teoretična izhodišča nudijo razlago, kako lahko vibracijska struktura določene snovi deluje na drugo, zanjo sprejemljivo snov. To delovanje je na subtilni, netermalni ravni, zato so za njegovo detekcijo potrebne posebne metode, ki jih zaenkrat preučujejo zlasti alternativne vede.

 [1] Jerman I, Ružič R Krašovec R. Škarja M Mogilnicki L. Electrical transfer of molecule information into water, its storage and bioeffects on plants and bacteria. Electromagnetic Biology and Medicine 2005; 24(3): 341-354).

[2] Arani R, Bono I, Del Giudice E, et al. QED coherence and the thermodynamics of water. Int J Mod Physics 1995; 9: 1813-41.

[3] Huang C, Wikfeldt KT, Tokushima T, et al. The inhomogeneous structure of water at ambient conditions. Proc Natl Acad Sci USA 2009; 106: 15241-6.

[4] Yokono T, Shimokawa S, Mizuno T et al. Clathrate-like ordering in liquid water induced by infrared irradiation, Jpn J Appl Phys 43 2004; L1436–L1438.

[5] Yinnon C, Yinnon T. Domains in aqueous solutions: theory and experimental evidence. MPLB 2009; 23(16): 1959-73.

Yinnon C, Yinnon T. Domains in aqueous solutions: theory and experimental evidence. MPLB 2009; 23(16): 1959-73.)