Raziskave in meritve

Opisane meritve so vodo iz Flaške obravnavale z različnih perspektiv in jo primerjale z identično vodo, ki ni bila v Flaški. Meritve so pokazale različne spremembe v vodi: skupni imenovalec smo poiskali v izrazu "vibracijsko strukturirana voda".

1. Zdravilni gaj Tunjice; Poročilo o procesiranju vode iz Flaške z GDV kamero

Potek:
3 vzorci vode, pri vsakem 100 meritev, datum izvedbe 28.6.2011.

Rezultati meritev:

  Ploščina Povprečna intenziteta Entropija Index RMS

Voda iz pipe

9518

5686

1.195e+004

1.135e+004

FLAŠKA 5min

1.395e+004

1.441e+004

1.832e+004

1.781e+004

FLAŠKA 1 ura

2.169e+004

2.505e+004

1.488e+004

1.599e+004

Kriterij

100.8

250

27.01

29.53

p-vrednost

0.002544

0.006261

0.0007018

0.0007639

Zaključek:
Študija je pokazala, da Flaška povzroča spremembe v vodi. Večji učinek je bil opažen pri vodi, ki je bila v Flaški 1 uro. Ta voda je pokazala večjo variacijo v ploščini in intenzivnosti. Voda, ki je bila v Flaški le 5 minut, pa je pokazala povečano entropijo in indeks RMS. Iz tabele so razvidne razlike v vrednostih.

Povezava do poročila:
Poročilo o procesiranju vode iz Flaške z GDV kamero

2. Bion, Inštitut za bioelektromagnetiko in novo biologijo; Poročilo o testiranju učinkov vode iz steklenice Flaška na biopolje ljudi

Potek:
Vzorec 10 oseb, pri vsaki opravljenih 6 meritev, datum izvedbe 10.1.2013.

Rezultati meritev:
Voda iz steklenice Flaška ima predvidoma dobrodejne lastnosti, ki vplivajo na aktivacijo, entropijo in celokupno energijo človekovega organizma na nivoju biopolja.

Primer meritve:

 

3. Peter Firbas, Zasebni laboratorij za rastlinsko citogenetiko; Testiranje Flaške

Potek:
4 meritve, v okviru katerih se je pri vsaki uporabilo 5 čebulic, 200 pregledanih metafaznih celic, datum izvedbe 28.6.2011.

Rezultati meritev:
V steklenici Flaška se raven  genotoksičnosti v vodi iz 20,0 odstotnih točk zmanjša na 11,0 odstotnih točk. Rezultati so bili pridobljeni s pomočjo čebulic Allium cepa L.

Allium metafazni genotoksični test za testiranje pitne vode, okoljskih vzorcev in kemikalij.

Vz. Metafazni index Število metafaznih celic Število celic s poškodbami kromosomov Raven genotoksičnosti (%) Povprečna dolžina korenin (mm)

I

72

200

40

20,0*

32

II

72

200

22

11,0*

35

III

72

200

5

2,5

40

IV

72

100

21

21,0

22

Povezava do poročila:
Allium test short

4. European Institute for Water Diagnostics – EIWD; Testiranje po metodi Evapo Image

Potek:
6 steklenic v testni skupini in 6 steklenic v kontrolni skupini, datum izvedbe 2.8.2012.

Rezultati meritev:
Pri steklenici Flaška se je pokazala manjša okrepitev v strukturi razvoja vodne kapljice, kar velja kot znak višje kvalitete vode. Predlagane dodatne meritve z večjim številom vzorcev.

Primer meritve:

Celostni vtis 9 (običajna steklenica): Voda iz Nussdorfa je ponovno prepoznavna, čeprav nekoliko spremenjena: pri tem vzorcu so do sedaj imanentne kristalne formacije stopile v ospredje. Obarvanost je tudi tu proti sredini zamegljena in zadeva vse kristale. Kristali so prehodno organski in kompleksni do rahlo razvejani. Zelo nežna voda z okvarami na robnih in jedrnih območjih.

Celostni vtis 10 (Flaška): Ponovno lahko opazimo očitno podobnost z vzorcem št. 9. So pa razpoložljivi strukturni elementi okrepljeni: ''Kristalna roža'' v sredini fotografije kaplje se tvori jasneje in bolj barvito. Kaplje skupno dobijo več svetilnosti, delujejo bolj vitalno.

5. Office Masaru Emoto Tokio, Japan; Flaska water crystal experiment

Potek:
Temperatura zamrzovanja -25° Celzija, čas zamrzovanja 4 ure, temperatura opazovanja -3 °C, aparat Olympus Optical Microscope (x200), 50 opazovanih vzorcev pri vodi iz Flaške in 50 opazovanih vzorcev pri kontroli, datum izvedbe 14.12.2012.

Primer meritve:

Fotografija kristala vode iz tokijskega vodovoda

Fotografija kristala vode iz tokijskega vodovoda po tretiranju s Flaško

6. Bion, Inštitut za elektromagnetiko in novo biologijo, Evapo testiranje

Potek:
15 vzorcev, 100 fotografij za posamezen vzorec, datum testiranja 28.8.2013

Zaključek:
Ostanki kapljic testne mineralne vode C imajo močno ojačan rob, različno debel kolobar in vrsto različnih mineralnih struktur. Njihova prava kompleksnost se pokaže šele pri natančnem mikroskopskem pregledu pod 100- in 400-kratno povečavo, ki je nujen za pravilno oceno indeksa sferičnosti. Indeks sferičnosti vzorcev iz Flaške je značilno višji (za 55%) od indeksa neinkubirane vode (p = 0,03), prav tako se indeks sferičnosti Flaške značilno razlikuje (za 44%) od sferičnosti vzorcev iz kontrolne Flaške (p = 0,008).

7. Mikrobiološki laboratorij Berthet, Francija, MicrotoxO test

Potek:
šest skupin, vsaka skupina je testirana trikrat (tripliciranje) in povprečje je upoštevano kot rezultat.

Datum izvedbe:
maj 2019

Sklep:
Voda iz Flaške ima negativen vpliv na rast patogenih mikrobiotičnih bakterij Escherichia Coli in mikrobiotičnih bakterij, poznanih kot "oportunistični povzročitelji bolezni" - Enterococcus faecalis. Na sev bakterij Lactobacillus plantarum (biogene oz. uporabne bakterije) ima voda nevtralen učinek.

Na podlagi teh ugotovitev se zdi voda iz Flaške priporočljiva za uživanje, saj prispeva k ravnovesju črevesne mikrobiote pri čemer ne prizadene uporabne flore.

Opisane meritve so vodo iz Flaške obravnavale z različnih perspektiv in jo primerjale z identično vodo, ki ni bila v Flaški. Meritve so pokazale različne spremembe v vodi: skupni imenovalec smo poiskali v izrazu "vibracijsko strukturirana voda". Poudariti želimo, da to niso dokazi, ki jih priznavajo ali obravnavajo uradna znanost in sprejeti standardi, in da zaenkrat sodijo med tako imenovane alternativne vede.

Pozdravljeni!

Na spletni strani Flaška SLO poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežji.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb POTRJUJEM. Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

Nastavitve piškotkov

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu Flaška SLO
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavatitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnem mestu ali jih odstaniiti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnice velike večine sodobnih spletnih mest.