Moja košarica

Moja košarica

0,00 €
Skupaj:
Steklenica Flaška 

Za vaše zdravje

Kakovost in količina popite vode imata neposreden vpliv na naše zdravje.

Za vaše zdravjeKakovost in količina popite vode imata neposreden vpliv na naše zdravje. Navsezadnje je voda ena izmed osnovnih 'sestavin' našega telesa: predstavlja kar od 55 do 65 odstotkov telesne mase in več kot 80 odstotkov mase naših možganov. Igra pomembno vlogo pri uravnavanju telesne temperature, preko krvi oskrbuje celice s hranili in kisikom, odplavlja odpadne snovi, nahaja se v prebavnih, sklepnih in drugih telesnih tekočinah, varuje organe in vezivna tkiva.

 

  • Po zadnjih priporočilih organizacije EFSA (www.efsa.europa.eu) bi odrasla ženska dnevno morala popiti 2 l, odrasel moški pa kar 2,5 l vode. To nam zaradi prezaposlenosti največkrat ne uspe in pogosta posledica je kronična dehidracija ter dovzetnost za bolezni.
  • Pitje sokov, čaja, piva ipd. ne nadomesti pitja vode. Telo mora te napitke najprej predelati, da pridobi uporabno vodo.
  • Steklo je najprimernejši material za shranjevanje vode (pa tudi drugih pijač, hrane, kozmetike,...), saj vanjo ne izloča nobenih škodljivih ali neželenih snovi. Različne vrste plastike pod določenimi pogoji v vodo izločajo snovi, kot so antimon ali bisfenoli.

 

Naj pitje vode postane naša navada! S seboj vedno nosimo steklenico z vodo in le-to pijmo v rednih intervalih. Tako bomo z malo truda naredili veliko za svoje zdravje! Flaška je izdelana iz robustnega stekla in zaščitena z zaščitno nogavico, ki preprečuje razbitje. Zato je Flaška lahko z nami na vsakem koraku!