03.02.2017

Elektronsko poslovanje Flaška d.o.o.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Spletna stran EKP v Sloveniji: http://www.eu-skladi.si/

Naziv operacije: Elektronsko poslovanje Flaška d.o.o.

Kratica operacije: E-poslovanje Flaška d.o.o.

Znesek sofinanciranja:  30.000 €

Opis operacije z namenom in cilji operacije:

Elektronska izmenjava med partnerji

V okviru prvega ukrepa načrtujemo vzpostavitev B2B portala za komunikacijo z našimi mednarodnimi partnerji – distributerji, veletrgovci in trgovci, njegovo integracijo z našim programom za poslovodenje Vasco ter izobraževanje naših zaposlenih za optimalno uporabo le-tega. B2B sistem bo omogočal sistematizirano in elektronsko oddajanje naročil in njihov neposreden prenos v sistem, s čimer se bo zmanjšala možnost človeške napake, časovna zamuda, popravljanje napak, dodatna komunikacija, itd. Posledično bo ukrep znatno prispeval k večji organizacijski in stroškovni učinkovitosti našega podjetja ter ekonomski uspešnosti. Omogočal bo tudi lažje vodenje in načrtovanje zaloge ter razvoj novih izdelkov in storitev.

Spletne strani za tuje trge:

V okviru tretjega ukrepa načrtujemo vzpostavitev nove spletne strani – v prvi fazi v najmanj dveh tujih jezikih. Načrtovane aktivnosti so strokovno oblikovanje in programiranje nove spletne strani, priprava in prevod besedil ter izdelava potrebnih fotografij. Nova spletna stran nam bo pomagala na mednarodni ravni predstaviti naše izdelke, storitve, strokovno znanje in blagovno znamko. Tako bomo neposredno in posredno prispevali k povečanju prodaje in dvigu zaznane vrednosti blagovne znamke.

Spletna trgovina:

S četrtim ukrepom bomo pridobili spletno trgovino v najmanj dveh tujih jezikih, ki bo optimizirana in prilagojena za prodajo naših izdelkov na mednarodnem tržišču. Trgovina bo omogočala optimalno predstavitev izdelkov, nakupni proces in plačevanje s pomočjo vseh pomembnejših in mednarodno uporabljenih načinov plačila (predračun, kreditne kartice, paypal). Bistvene aktivnosti bodo priprava, prevodi in digitalizacija vsebin ter programiranje optimalnih rešitev za prodajo naših izdelkov. Nato sledi vzpostavitev trgovine in usposabljanje zaposlenih.  

Produktno-prodajni video:

V okviru petega ukrepa bomo izdelali scenarij, oblikovali vsebine in jih prevedli v angleški jezik. V zadnji fazi bomo posneli in v postprodukciji uredili film, ki nam bo pomagal predstaviti naše izdelke, blagovno znamko in podjetje. Uporabljali ga bomo na spletu, v mailingih končnim kupcem in partnerjem, na sejemskih nastopih in predstavitvah v živo. Ukrep bo neposredno in posredno prispeval k povečani prodaji in dvigu prepoznavnosti naše blagovne znamke.

Krepitev kompetenc-usposabljanja:

Organizirano bo usposabljanje, ki bo zaposlene usposobilo za upravljanje in optimalno rabo orodij pridobljenih v prej naštetih aktivnostih. Usposabljanje bo osredotočeno na konkretne napotke za rabo, urejanje in prilagajanje teh orodij, kot tudi na področja mednarodne spletne prodaje, marketinga in digitalne komunikacije. Rezultati tega ukrepa bodo zelo pomembni za uresničevanje ciljev ostalih ukrepov, saj sama orodja brez ustrezne usposobljenosti kadra niso dovolj. 

Finančna podpora:

Javni razpis za izbor operacij delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Javni razpis za izbor operacij se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi »Povečevanje mednarodne konkurenčnosti MSP«; prednostne naložbe »Razvoj in izvajanje novih poslovnih modelov za MSP, zlasti v zvezi z internacionalizacijo«; specifičnega cilja »Povečevanje mednarodne konkurenčnosti MSP«.

Rezultati operacije:

Operacija nam bo na več načinov pomagala pri nadaljnjem prodoru na nova tuja tržišča in pri izboljšanju učinkovitosti poslovanja na že obstoječih.

B2B platforma nam bo omogočila boljšo komunikacijo in enostavnejše prejemanje naročil s strani mednarodnih distributerjev, veletrgovcev in trgovcev. Poleg tega bo B2B sistem integriran z našim poslovodskim sistemom Vasco. Sistematizirano in digitalizirano oddajanje naročil, ter avtomatski prenos v Vasco bodo prispevali k zmanjšanju števila napak, pospešitvi celotnega procesa in zmanjšanju stroškov poslovanja – nasploh lahko rečemo, da bo mednarodno naročanje in poslovanje precej bolj učinkovito.

Nova spletna stran nam bo pomagala predstaviti svoje izdelke in storitve končnim kupcem ter ostalim zainteresiranim na tržiščih, ki jih obvladujemo neposredno (Slovenija, Nemčija, Avstrija, Velika Britanija, Madžarska, področje bivše Jugoslavije…), obenem pa bo kot prodajno in marketinško orodje na voljo našim distributerjem v drugih državah (Italija, Španija, Francija, Švica, Nizozemska, Portugalska, ZDA, Bolgarija…). Nova spletna stran bo prispevala k višji zaznani vrednosti blagovne znamke in neposredno ter posredno prispevala k višji prodaji naših izdelkov v tujini.

Prenovljena spletna trgovina bo z uporabo sodobnih tehnologij, prilagojenih trenutnim tehnološkim, marketinškim in prodajnim trendom, neposredno vplivala na povečanje prodaje v tujini.

Video vsebine so se izkazale kot odlično predstavitveno orodje. Z video vsebinami ustvarjenimi v okviru operacije bomo na mednarodnem tržišču predstavili naše izdelke, podjetje in blagovno znamko nasploh, kar bo pripomoglo k boljši prodaji in poslovni uspešnosti.

Aktivnosti v okviru šestega ukrepa bodo pomagale povezati zgoraj naštete aktivnosti v učinkovito celoto in nas usposobile za maksimalen izkoristek njihovih funkcionalnosti.

Sorodni članki

Pozdravljeni!

Na spletni strani Flaška SLO poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

Nastavitve piškotkov

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu Flaška SLO
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.