Moja košarica

Moja košarica

0,00 €
Skupaj:
O nas 

Od kod prihaja Flaška?

Begunje na Gorenjskem - kjer se naravne lepote prepletajo z inovativnostjo

 

Ob vznožju gora v SZ delu Slovenije, tik pod mejo z Avstrijo in le 8 km od svetovno znanega turističnega bisera Bleda, leži malce odmaknjena vas z odlično pitno vodo na voljo na vsakem koraku.

Begunje

 

Poslovni prostori Flaška
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begunje na Gorenjskem so tudi rojstni kraj Flaške in dobro energijo boste začutili bodisi v našem podjetju ali pri njeni vsakodnevni uporabi. Naša zgodba o nastanku Flaške je unikatna in zanimiva, zato jo je vredno prebrati. V podjetju Flaška d. d. živimo in delamo v tesnem stiku s čudovito okolico, česar se zavedamo in tudi globoko spoštujemo.

 

Lepote okolice Begunj na Gorenjskem so navdihovale svetovno znano narodno-zabavno skupino Avsenik. V 40 letih svojega obstoja so prodali prek 30 milijonov plošč (31 zlatih, 2 diamantni in 1 platinasto) in Begunje veljajo za zibelko narodno zabavne glasbe tudi v svetovnem merilu - ustvarili so več kot 1000 izvirnih skladb.

 

Elan
  Shipman na Bledu
 
 
 
 
 

 

 

V kraju ima dolgoletno tradicijo tovarna Elan z začetki v letu 1945. Blagovna znamka Elan je najbolj poznana na področju izdelovanja smuči in jadrnic. Z izumom karving smuči so naredili revolucijo v smučanju in novemu trendu je sledila celotna smučarska industrija. Za svoje delo je tovarna Elan prejela vrsto mednarodnih nagrad, med drugim tudi »The most innovative brand 2012«.

 

 

 

 

 

V Begunjah ima svoje prostore tudi Seaway, vodilno razvojno podjetje na področju navtike. Oblikuje zasnove, načrte in orodja za serijske izdelovalce jadrnic in motornih jaht. Zelo zanimivo je hibridno plovilo Greenline 33, nekaj posebnega so tudi karbonske jadrnice blagovne znamke Shipman.

 

 

 

 

Zanimivo je, da se na območju velikosti zgolj 1 km2 rojevajo tako raznoliki inovativni izdelki, ki so obenem tudi svetovno znani. Po besedah Feng shui mojstra kraj obdaja dobra energija, ki ima na prebivalce kraja nedvomno dober vpliv.

 

Vsekakor je Begunje vredno tudi obiskati. Naužili se boste pozitivne energije, okrepčali z odlično hrano in odžejali s čisto vodo. Ogledate si lahko galerijo Avsenik, grad Kamen ali se vzpnete do cerkvice Sv. Petra, od koder se ponuja eden najlepših razgledov na Gorenjskem. Prespite lahko v Hotelu Lambergh (****), ki se nahaja le 300 m od sedeža našega podjetja in domov boste odšli polni nepozabnih vtisov.

 

Vabljeni!

 

Maks Vrečko, Flaška