Moja košarica

Moja košarica

0,00 €
Skupaj:
06
feb

#myflaskamoment

18
okt

Flaška je ponosni pokrovitelj Konference o vodi!

18
maj

Akiko Stein v slovenskih šolah in vrtcih predstavila Emoto Peace Project

06
okt

Flaška Olympiaregion Seefeld Edition

22
sep

Zgodba o pluti

18
avg

Junaško po Flaško

05
jun

Flaška Emoto Peace Project

29
maj

Emoto Peace Project

21
mar

Greste na izlet?

06
feb

Flaška se bo ponovno predstavila na sejmu Biofach

03
feb

Flaška Zlati orel

09
nov

Nova Flaška 0,3l

19
okt

Spet prihaja tisti čas…

15
sep

Novo! Flaška Jeans

15
sep

Flaška na 20. Bolle teku okrog Blejskega jezera

19
avg

Ščetka Natural

21
jul

Kolekcija Posebna izdaja

16
maj

Flaška Vilinski simboli

22
mar

Spet nekaj novega... Flaška Kratek rokav

09
mar

Novi modeli Flašk! Flaška Soft

05
feb

Flaška ponovno na sejmu Biofach

05
nov

Obiščite ekipo Flaška na sejmu Narava zdravje

08
okt

Flaška Cork z logotipom vašega podjetja

25
sep

Obiskali smo steklarno Vetreria Etrusca

09
sep

Glasuj za naj fotko kuža!

24
avg

Doggy Flaška

18
avg

Flaška ponovno na prelomnici

24
jul

Shamballa ima svojo Flaško

13
apr

Spomladanska osvežitev Flaškine kolekcije

Flaška na sejmu Biofach

Pitje vode pozimi

Flaška kot poslovno darilo

Novo! Flaška I Feel Slovenia

Viktor Schauberger ICOST konferenca 2014

Glasovanje Nexty

Projekt Flaška Guardian se zaključuje

Reprogramiranje Flaške

Flaška v Kaliforniji

Flaškino darilo za 4. rojstni dan

30
sep

Spoznaj Flaško - risanka o Flaški

16
okt

Novo! Vrč Vodan

12
jul

Flaska Cork – ročno delo narave

18
nov

Flaška na sejmu Simei

09
nov

Domen Pavlič zopet med najboljšimi

22
avg

Za lažje slovo od poletja...

22
maj

Flaška Grip - oprijemljiva barvitost

07
maj

Posebna izdaja Flaška Zabi

29
mar

Flaška Organic sedi 81!

06
feb

Flaška Valentina – posebna izdaja

29
jan

Flaška in skeptiki (odziv na članek Flaška na Hrvaškem brez psevdoznanstvenih trditev)

Greste na izlet?

Objavljeno: 21.03.2017

22.3.2017 je svetovni dan voda. Glede na pomembnost vode v našem življenju bi bil to lahko dela prost dan. Morda kdaj tudi bo. Ob tem pomembnem dnevu smo za vas pripravili nekaj predlogov, kako lahko vodi izkažete primerno spoštovanje.

 

 1. Vodo pijmo zavestno. Vsak požirek vode pijmo s primernim spoštovanjem in jo začutimo v njenem poslanstvu dajanja življenja. Zjutraj priporočamo, da usta najprej splaknete in šele nato na tešče popijete prvi kozarec, najboljši bo z nekaj kapljicami limone. Nekaj požirkov vode opoldne pred glavnim obrokom bo olajšalo prebavljanje hrane. Zadnjih nekaj požirkov pred spanjem bo poskrbelo za lepe sanje in, da bo voda iz telesa odstranila vse nepotrebne snovi.
  Vloženi čas: 2-4 minute.
 2. Tuširajmo se zavestno. Ob tuširanju si predstavljajmo kako voda odstrani tudi psihično nesnago in stresne situacije, ki so se nam nabrale preko dneva. Zavedajmo se, da smo z vodo eno in da je 99% molekul v vašem telesu H2O. Zanimivo, kajne?
  Vloženi čas: 5-10 minut, ob svetovnem dnevu voda tudi kakšna minuta več:).
 3. Izobražujmo se o vodi. Preberimo si kakšno knjigo o vodi. Voda je tako razširjena na našem planetu, da jo dojemamo kot nekaj popolnoma običajnega in ne kot nekaj čudežnega. Voda s svojimi anomalijami buri duhove v znanstveni sferi in obenem s spektakularnimi predstavami navdihuje pesnike. Lahko se tudi odpravimo na ples z vodo, originalni naslov knjige je Dancing with water avtoric MJ Pangman in Melanie Evans. Odlična knjiga govori o strukturiranju vode na najrazličnejše načine. Ponosni smo na dejstvo, da je svoje mesto v drugi izdaji te knjige našla tudi Flaška!
  Vloženi čas: po izbiri.

 4. Odpravimo se na popoldanski izlet. Odpravimo se do izvira, potoka, slapu. Slovenija je izjemno bogata z vodo in različnih izvirov je na pretek. Manj pogosti so izviri, ki so tudi zdravilni. Z njimi se intenzivno ukvarjajo nekateri raziskovalci. Jože Munih je največji poznavalec na Tolminskem, Primož Hieng pa je pred kratkim izdal knjigo Zdrave in zdravilne vode v Sloveniji. Tudi slapov imamo veliko – pojdimo na popoldanski sprehod do kakšnega slapu in postojmo pod njim. Negativni ioni in vodni pršec nas bosta očistila ter napolnila z energijo.
  Vloženi čas: 2-3 ure.

 5. Vikend izlet. Naši vikend izleti so pogosto neločljivo povezani z vodo. Ni pomembno, če se za nekaj dni odpravimo na morje ali na smučanje, voda je vedno v naši bližini. Vendar naj bo tokratni izlet za konec tedna vseeno drugačen. Bolj se zavedajmo dejstva, da bi bil morebiten pogled na rjavo, smrdečo in zastrupljeno tekočino zastrašujoč, pogled na kristalno čisto jezero pa nas bogati in navdihuje. O vodi se pogovarjajmo in o njej izobražujmo otroke. Poberimo pločevinko, ki jo je neznanec odvrgel v naravo in jo nesimo v smeti.
  Vloženi čas: 2-3 dni.

 6. Krajši oddih. Idejo za naslednjo destinacijo lahko poiščemo v knjigi Vibrational waters Fabia Noncentinija. V knjigi je opisanih 50 izvirov s posebnimi, zdravilnimi vibracijami. Vse vode so na poseben način klasificirane, na podoben način se je klasifikacije lotil tudi prej omenjeni Jože Munih. Opisani so na primer izviri v Lourdu, Medjugorju, Saint Konradu ali San Damianu.
  Vloženi čas: 7-10 dni.

 7. Potovanje. Raziskovanje našega planeta je vedno zanimivo in razburljivo. Če dobro pomislimo, lahko potujemo na vodi, z vodo, najbolj običajno pa je potovanje k vodi. Na tem mestu nima smisla omenjati »klasičnih« destinacij, kot so npr. Viktorijini slapovi, Veliki koralni greben ipd. Bolj nas lahko zanima, ali v dolini Hunza (Himalaja) zares živijo stoletniki? Kaj pa mistična gora Roraima v Venezueli? Reka Ganges? Izhodiščna točka vaše naslednje pustolovščine je lahko prav voda in njene nenavadne lastnosti.
  Vloženi čas: +3 tedne.